Kun je proactief artrose voorkomen?

Er wordt geschat dat bijna 100 miljoen Amerikanen lijden aan een of andere vorm van artritis, en ongeveer 20 procent heeft artrose, vooral in de knieën. Artsen zeggen echter dat een groot aantal van deze gevallen kan worden verminderd. Volgens een aantal professionals in Orthopedie kunnen bewoners van orthopedie roosendaal het risico op het krijgen van bepaalde vormen van artritis verminderen door de risicofactoren weg te nemen.

 Waarom moet u proactief zijn om artrose te voorkomen?

Hoe vaak stellen we ons voor hoe we zouden reageren als we met wat mobiliteitsbeperkingen zouden leven? Hoewel een knieblessure in de loop van de tijd kan verbeteren, is kniepijn veroorzaakt door artritis een degeneratieve aandoening die met de tijd niet beter wordt. Onze gewrichten, vooral die van de knieën, zullen slijtage ondergaan naarmate we ouder worden.

En recente studies hebben aangetoond dat osteoartritis een complexere ziekte is dan eerder werd gedacht. Het is een chronische degeneratieve gewrichtsaandoening met langzame evolutie en het creëert een functionele beperking. Niet alleen is het pijnlijk, maar de ziekte kan de kwaliteit van het leven sterk veranderen, en heeft aanzienlijke economische gevolgen, en van wie de prevalentie gestaag toeneemt. Het is echter mogelijk om het risico op het ontwikkelen van artrose te verminderen. Ons hele skelet zorgt voor veel spanning op de rug, knieën, enkels en voeten. In feite zijn de knieën een van de gewrichten die het gemakkelijkst te beschadigen zijn in het menselijk lichaam, en volgens orthopedisten vereisen ze elk jaar miljoenen operaties.

Hoe voorkom je artrose?

Ten eerste kunnen we een orthopedische arts vroeg bezoeken en een evaluatie van artritis hebben. Als de ziekte al duidelijk is geworden, moet het kiezen van een therapeutische behandeling die is aangepast om de pijn te verlichten, maar ook om de verergering van de ziekte te stoppen, vroeg in de tijd worden gestart, in plaats van later. Om artrose en de complicaties ervan te voorkomen, moet men in wezen vechten tegen de belangrijkste risicofactoren, namelijk overgewicht, gewrichtspijn en het onderhouden van een gratis dieet. Ernstig gewrichtstrauma dat direct verantwoordelijk is voor problemen met kraakbeen kan het latere begin van artrose bevorderen. Een verwonding aan delen rond de knie kan ook pijn of letsel veroorzaken.

Veranderingen in levensstijl kunnen helpen het risico op artritis te minimaliseren

Massages, stretching en low-impact oefeningen verminderen niet alleen risicofactoren, maar versterken de spieren, pezen en ligamenten en kunnen u helpen de flexibiliteit en het bereik van uw bewegingen te vergroten, wat uw gang en mobiliteit zal verbeteren. Inclusief minimale impactoefeningen, zoals wandelen, zwemmen en aquarobics. Gebruik ook geschikt schoeisel om de impact op de kniegewrichten tijdens het lopen te minimaliseren.

Veel mensen melden dat ze verlichting voelen bij het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan Omega-3-zuren, zoals zalm, tofu en noten. Natuurlijk kan het mediterrane dieet, rijk aan fruit, groenten, ontbijtgranen en olijfolie, je helpen je beter te voelen en je vitaliteit te vergroten. Ook kunnen Glucosamine-supplementen, die natuurlijke chemicaliën zijn die in kraakbeen worden aangetroffen, enkele van de mildere symptomen helpen verlichten. Er wordt aangenomen dat de inname ervan kan helpen beschadigd kraakbeen te vernieuwen. Het is aangetoond dat mensen die in een vroeg stadium proactief zijn en voor de ziekte zorgen, zich vaker beter voelen en uiteindelijk een voller en actiever leven leiden.